DAPHNES BONBOON: VAN DROOM TOT SUCCES

Benieuwd naar het verhaal achter Vegan Restaurant Bonboon? Ontmoet de gedreven oprichter en manager die dit culinaire paradijs in 2018 leven inblies: Daphne Althoff. Met een hart voor dieren en een passie voor gastvrijheid maakte ze van haar droom werkelijkheid. Leer de geest en drijvende kracht achter Bonboon kennen inclusief haar uitdagingen, momenten van trots en favoriete gerechten voor welke je haar ’s nachts wakker kunt maken.

Wat is jouw rol binnen restaurant Bonboon en wanneer begon het avontuur?

In 2018 richtte ik Bonboon op. In eerste instantie op het KNSM-eiland. Het begon als een klein restaurant dat voor mij echt voelde als mijn huiskamer. Ik had hulp van een goede en onmisbare kok, daarnaast deed ik alles zelf. Tafels dekken, gasten helpen, menu’s opmaken… Maar het schoonmaken van de toiletten hoorde er ook bij! In het restaurant verraste ik gasten met al het moois dat plantaardig te bieden heeft. Sindsdien ben ik restaurantmanager en zowel voor als achter de schermen ga ik op in het reilen en zeilen van Bonboon.


Waar ben je het meest trots op in je carrière?

Ik ben enorm trots op het feit dat ik mijn droom heb kunnen realiseren en een succesvol restaurant heb weten neer te zetten. Zeker omdat ik geen horeca-ervaring had toen ik aan het Bonboon-avontuur begon. Mijn moed en wilskracht hebben me ver gebracht en nu kan ik de mooie veganistische culinaire ervaring delen met onze gasten. Iedere gast die blij verrast is door wat wij bij Bonboon doen, bevestigt voor mij dat we een verschil maken.

 

Hoe voelde het om van locatie te wisselen en hoe heeft dit invloed gehad op Bonboon?

De eerste locatie was heel leuk, maar heel erg klein. De huidige ruimte biedt veel meer ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. We kunnen meer gasten een plekje geven, er is meer ruimte om te bewegen maar ik voel ook meer ruimte in mijn hoofd en er is meer mogelijk. Daarnaast past de uitstraling van de huidige locatie beter bij fine dining. Over elk detail in de ruimte is nagedacht en de mooie designelementen schitteren je tegemoet.

 

Wat vind je het leukste aan het werken bij Bonboon?

De zorg voor de gasten is voor mij het leukste aspect van het werk. Het geeft me enorm veel voldoening om gasten vanaf het moment dat ze binnenkomen tot het moment dat ze weer vertrekken het gevoel te geven dat zij de belangrijkste gasten van de avond zijn. Als ze dan ook nog met een glimlach op hun gezicht hun avond afsluiten, dan is mijn eigen avond ook compleet!

 

Tijd om meer te weten te komen over wat jou inspireert in de keuken! Voor welk gerecht mogen we jou ’s nachts wakker maken?

Ik ben niet zo’n goede slaper, dus als ik eenmaal lig te dromen, laat mij maar slapen! Maar natuurlijk maak ik ook een uitzondering. Voor een dessert, maakt eigenlijk niet uit welk, mag je me wel wakker maken hoor!

 

Naast bijpassende wijnen kun je bij Bonboon ook kiezen voor een bijzonder thee-arrangement. Welke thee- en spijscombinatie vind je het meest verrassend en waarom?

Momenteel is mijn favoriet de Cinnamon Oolong in combinatie met de rijstpudding met kokos, pandan en citroengras, ketjap, pompoenpit en kokospraline, gegrilde abrikoos én perzik. De smaak van de kaneel in de thee sluit zo ongelooflijk mooi aan bij de rijstpudding met kokos dat je er emotioneel van wordt. Ja, er is echt een traantje gelaten.

 

Wat is jouw persoonlijke missie in de culinaire wereld?

Mijn missie is om mensen te laten ervaren dat de plantaardige keuken zoveel gevarieerder en lekkerder kan zijn dan de keuken met dierlijke ingrediënten!

 

Een kijkje in je persoonlijke leven: wat doe je om te ontspannen?

Wandelen in de natuur, sporten en lezen zijn mijn favoriete manieren om te ontspannen. Ik houd van actief zijn maar vind het tegelijkertijd ook fijn om mijn hoofd leeg te maken of de gebeurtenissen van de dag op een rijtje te zetten. Op een dag bij Bonboon kan er best veel gebeuren. Momenten om te ontspannen in mijn vrije tijd houden mijn leven in balans.

 

Welk seizoen vind je het fijnst en waarom?

Ik vind het voorjaar heel fijn omdat het dan nog niet te warm is maar het wel weer langer licht is. Alles komt tot bloei en voelt zachter en vriendelijker. Althans, zo zie ík het voorjaar. Dit strookt niet helemaal meer met de werkelijkheid. Toch vind ik een koude, maar zonnige rustige dag in de winter ook heerlijk. De kou maakt dat ik me heel erg levend voel.

 

Ben jij een ochtend of avondpersoon en hoe ziet dit ritueel eruit bij jou?

Absoluut een ochtendpersoon! Ik begin altijd met het beoefenen van mijn meditatie, daarna koffie, ontbijt en sporten óf wandelen. Zo ben ik op mijn best om mijn werkdag bij Bonboon te starten.

 

Wat zijn je grootste dromen voor de toekomst, persoonlijk en professioneel?

Ik zou graag gratis vakanties aanbieden aan gezinnen die niet de middelen hebben om zelf op vakantie te gaan. Een moment om samen te genieten met het gezin en je te laten inspireren door de omgeving die niet alledaags is, kan zo waardevol zijn! En als ik dit zou kunnen combineren met een opvang voor dieren… Dan zou dat mijn droom zijn die uitkomt!

Marketing VondelHet verhaal achter Bonboon